DOE MET ONS MEE

Wat mooi dat je heb doorgeklikt naar deze pagina! Vanuit een hart voor kinderen en jongeren hebben we vanuit je hobby, interesse of beroep vast wel een plekje als helpende hand in ons gezinshuis. We zoeken zowel betaalde als vrijwillige ondersteuning en komen graag met je in contact als er een onderdeel is wat je aanspreekt. Maar misschien staat het er helemaal niet zo specifiek bij maar denk je toch iets voor ons te kunnen betekenen. Twijfel dan niet, laat je hart spreken en laten we kijken welke mogelijkheden er voor je zijn. Een deel zal ook afhankelijk zijn van de kinderen die geplaatst zullen worden dus hou de updates in de gaten.

Sport en spel

Onze kinderen en jongeren gaan zoveel mogelijk naar reguliere sportclubs. Soms hebben ze daar begeleiding bij nodig en soms lukt het niet en is het beter om met een maatje samen te sporten of andere activiteiten te ondernemen. Wij zoeken iemand die bijvoorbeeld de reguliere sportclubs wil begeleiden of iemand die met enige regelmaat een sport en spel uur/ middag wil verzorgen of individueel iemand wil begeleiden door samen te zwemmen, skaten of fietsen bijvoorbeeld.

Maatjes

De jeugdigen komen vaak uit gebroken gezinnen en moeten bij de verhuizing naar het gezinshuis soms een deel van hun netwerk loslaten. Een andere school, een andere sportvereniging en minder contact met hun familie en vertrouwde netwerk. Wij zoeken individuen en gezinnen uit Giessen of omgeving die zich aan een kind of jongeren wil verbinden. Denk aan een verjaardag, uitje ondernemen, appje of kaartje sturen, voor bidden kortom positieve aandacht geven.

Maaltijd moment

Wij vinden het super mooi om gezinshuis te zijn maar weten dat het ook belangrijk tijd met onze eigen kinderen door te brengen. Daarom zoeken we iemand die het leuk vind om regelmatig een paar uurtjes met de gezinshuiskids te koken, te eten en het bedmoment te verzorgen. We hebben een heerlijke uitgebreide keuken waarin elke (hobby) kok met plezier een maaltijd zal klaarmaken :-).

Pedagogisch medewerker/ hulpverlener

Ben jij als ZZP-er werkzaam in de jeugdzorg lees dan verder. Wij zoeken voor 1 keer per maand en/ of enkele vakantie weken een jeugdzorgwerker die invalt voor ons als gezinshuisouders. Je trekt zo'n 48 uur op met de kinderen en jongeren, zorgt voor de dagelijkse structuur, slaapt in het gezinshuis en onderneemt vrije tijds activiteiten met hen. Sommige weekenden zullen we zelf, in een apart deel aanwezig zijn voor backup maar soms is deze bereikbaarheid enkel telefonisch. Enige ervaring in de jeugdzorg is wenselijk en uitbreiding van diensten is in de toekomst een mogelijkheid.

Tuinman/ vrouw

We hebben een super fijne tuin maar deze vraagt, zeker in de beginfase behoorlijk wat onderhoud en vernieuwing. Deze buitenomgeving is mede reden geweest voor de aankoop van de woning maar helaas hebben we er nog te weinig kennis van. We zouden het fijn vinden als er een liefhebber van tuinieren is die ons op weg kan helpen in de renovatie van onze tuin. In de toekomst verwachten we een deel van het onderhoud structureel uit te besteden. Dus nu hopelijk op vrijwillige basis maar met kans op een betaalde mogelijkheid.

En nog nog zoveel meer....

Zoals in de intro al genoemd, schroom niet om met andere idee├źn contact op te nemen. We gaan ook graag een samenwerking aan met lokale ondernemers. Een fietsenmaker, bakker, snackbar of groenteboer bijvoorbeeld die ons een vaste korting kan geven als we met regelmaat langs komen. En we hopen nog een slagerij of boer te vinden die scharrel of biologisch vlees verkoopt. En tenslotte is een betaalde schoonmaakhulp ook welkom.