OVER ONS

Een gewoon gezin, in een gewoon dorp, dat zijn wij Mark en Truida Kleinjan met onze drie kinderen van 11, 8 en 7 jaar. Tegelijk Buitengewoon in de ruimte die we om ons huis en in ons hart hebben voor kinderen die even of langer niet bij hun eigen ouder(s) kunnen wonen. Wij bieden hen graag een tweede Thuis, vandaar de naam van ons gezinshuis BuitengewoonThuis.

Al vanaf dat we elkaar leerden kennen hadden we het over het opvangen van kinderen die niet direct onze biologische kinderen zouden zijn, ook al zouden we zelf kinderen kunnen krijgen. Gewoon vanuit een hart voor hen en om te delen van wat we zelf ontvangen. De eerste jaren van ons huwelijk vonden verschillende mensen een plekje in ons leven. Soms door noodopvang, soms door een maaltijd en een andere keer door een periode bij ons te wonen. Toen onze eigen kinderen geboren werden liep dit ook door zolang er maar voldoende ruimte overbleef voor hen.

gezinsfoto

Ondertussen werkte Truida op verschillende functies in de gehandicaptenzorg, jaren als pedagogisch hulpverlener en de laatste 8 jaar als teamleidster. Door zo beide lagen van de organisatie te leren kennen zag ze ook wat er beter kon in het groepsleven en begon de gedachte aan een eigen gezinshuis te ontstaan. Mark werkte in verschillende functies in het bedrijfsleven waarbij o.a. een sociaal karakter; kunnen praten, connectie kunnen aangaan en wat mensenkennis van belang waren en zijn.

De afgelopen drie jaar zijn we als gezinshuis aangesloten geweest bij Enver, voorheen Stek te Rotterdam. Hier hebben we met hulp van ons team van orthopedagoog en ambulant werker mogen groeien in de rol van gezinshuisouder. Een waardevolle tijd voor de stap die we nu genomen hebben. Namelijk een zelfstandig gezinshuis in een nieuwe, landelijke omgeving. Op deze manier kunnen we nog meer onze eigen visie vormgeven op inhoud; langdurige zorg en ons christen zijn.

                                                                                                    Lees ook onze referenties: